https://www.mobil.se/nyheter/lanserad-nu-moto-z3-play-kommer-till-sverige-i-augusti
565419
40 timmars batteritid med batteripack

Lanserad nu: Moto Z3 Play – kommer till Sverige i augusti

Motorola har lanserat nya Moto Z3 Play.

Moto Z3 Play bygger vidare på Motorolas koncept med Moto Mods, möjligheten att ansluta olika typer av tillbehör till telefonens baksida och på det sättet erbjuda nya funktioner. Redan idag finns till exempel högtalare, extra batteri och projektor som Moto Mods och Motorola lovar att även Z3 ska bli bättre med tiden i takt med att flera Moto Mods lanseras och mjukvaran i telefonen utvecklas, till exempel genom framsteg inom artificiell intelligens. 

6 tum stor skärm

Telefonen i sig har en 6 tum stor skärm av Super Amoled-typ och under skalet sitter Qualcomms systemchipp Snapdragon 636 som är utvecklat för att ge även lite billigare telefoner som den här, under flaggskeppsklassen alltså, möjlighet att erbjuda större högupplöst skärm i det långsmala 18:9-formatet. Fingeravtrycksläsaren är placerad på sidan av telefonen för att ge så mycket skärmyta som möjligt på framsidan. 

Fingeravtrycksläsaren sitter på sidan av telefonen.

Lovar smart kamera

Vi har tidigare testat Motorolas senaste modeller som alla erbjuder möjligheten att tolka bildinformation. Det finns även i Moto Z3 Play som är utrustad med dubbla kameror på baksidan. Upplösningen är på 12 + 5 megapixel, de två kamerorna ger telefonen ett visst djupseende som gör att den kan addera oskärpa i bakgrunden och andra effekter till de bilder du tar. Det finns ännu inga uppgifter om svensk prissättning, men tanken med Moto Z3 Play är att göra tekniken tillgänglig för fler så den ska få en prislapp som ligger under vad man betalar för de dyraste telefonerna idag.

Tillgänglig i augusti

Telefonen ska släppas till försäljning i Sverige under augusti i år och säljs då enligt Motorola i Sverige tillsammans med ett Moto Power Pack-mod som när det ansluts till telefonen ger den en total batteritid på 40 timmar, alltså nästan två dygn. Vi väntar fortfarande på besked om prissättning och om telefonen även kommer att säljas utan detta power pack.

Moto Z3 Play börjar säljas redan nu i Brasilien som första land och där kostar den motsvarande cirka 5000 svenska kronor.