MWC2021

Lanserade: Fem nya surfplattor från Lenovo

Under MWC-mässan som nu inleds har Lenovo just lanserat hela fem nya surfplattor och några av dem har Googles nyligen lanserade Entertainment Space.

Publicerad Uppdaterad

Mest interessant, men också dyrast, av de nya surfplattorna från Lenovo är nog Yoga Tab 13 som tillsammans med systermodellen, den lite mindre Yoga Tab 11 ska vara de mest mångsidiga av Lenovos surfplattor. Formgivningen känner vi igen från tidigare modeller och det innebär att här finns en tjockare del på ena långsidan som gör den enklare att greppa. Där finns även ett inbyggt stöd och tack vare det så kan surfplattan själv stå upprätt, ligga med en lutning mot bordet för ergonomisk användning eller till och med hänga från en krok om du av någon anledning skulle vilja det.

Yoga-serien känns framförallt som produkter för underhållning i hemmet och med Yoga Tab 13 ska batteriet räcka till 12 timmars strömmande video i 1080p och i den tjockare delen av surfplattan återfinns högtalarna i form av en liten soundbar (på svenska kallad ljudlimpa) signerad JBL.Mest underhållning alltså, men tack vare en micro-HDMI-ingång i botten kan plattan även användas som en extra skärm till datorn om du behöver det. 

Yoga Tab 13 är försedd med Snapdragon 870, medan den mindre Yoga Tab 11 får nöja sig med ett Mediatek Helio G90T-chipp. Båda levereras med Android 11 och Googles Entertainment Space där dina spel, streamingtjänster, e-böcker och filmer samlas på ett ställe. 

Tre enklare modeller

Den första av de tre övriga modellerna, även den med integrerat ställ, heter Lenovo Tab 11 Plus och har fyra högtalare vilket gör att du får stereoeffekt på ljudet oavsett om du använder plattan i stående eller liggande läge. Den drivs av samma Mediatek-chip som Yoga Tab 11 och har en 11 tum stor LCD-skärm och möjlighet att ansluta tangentbord för produktivitetsuppgifter.

Google Kids Space, ett barnanpassat läge i gränssnittet kommer i såväl Tab 11 Plus och Yoga-modellerna som i de enklare modellerna Tab M7 och Tab M8 som nu båda laberas i sin tredje generation. M7 och M8 har även tillgång till Google Entertainment Space som vi nämnt tidigare. I övrigt handlar det om enklare enheter detta med mer begränsad prestanda och som namnen antyder har M7 en skärm på 7 tum och M8 en på 8 tum.

M7 och Yoga Tab 13 kommer ut redan nu i juni, då med prislappar på 1200 repektive 8000 kronor. Yoga Tab 11 som kostar 3000 kr och Lenovo Tab 11 Plus som även den kostar 3000 kronor kommer i juli och M8 får vi vänta på till senare i år.