https://www.mobil.se/nyheter/lenovo-satsar-p-ren-android-upplevelse-med-k8-note
563784
Nyheter
Farväl, Vibe Pure UI

Lenovo satsar på ren Android-upplevelse med K8 Note

Lenovos första enhet med Stock Android har anlänt.
Kinesiska Lenovo aviserade nyligen att man kommer att slopa sitt egna gränssnitt Vibe Pure UI för mobila enheter framledes, och i stället satsa på en ren Android-upplevelse med Stock Android. Och nu har man offentliggjort den första enheten på temat i form av K8 Note.

Det är feedback direkt från användarna som föranlett att Lenovo nu satsar på att erbjuda en ren Android-upplevelse, precis som man får med exempelvis Googles Pixel-enheter och Lenovos egna Moto-enheter. Som så många andra Android-tillverkare har Lenovo hittills lagt sitt egna gränssnitt Vibe Pure UI ovanpå de mobiler man inte ärvt av Motorola, men den eran är alltså över. Kunderna föredrar helt enkelt den rena version av Android som kallas Stock Android. Och nu har man alltså offentliggjort sin första mobila enhet med Stock Android utan Moto-märkning, i form av K8 Note. 

En enhet i mellansegmentet

Lenovo K8 Note har en 5,5-tumsskärm med full HD-upplösning, Mediateks Helio X23-processor, 3 eller 4 GB arbetsminne samt 32 eller 64 GB lagringsutrymme. På baksidan hittar man dubbla kameralinser, en med upplösningen 13 megapixlar och en sekunder med upplösningen 5 megapixlar. I övrigt är det värt att notera att enheten har ett batteri på hela 4 000 mAh. Till en början blir enheten helt exklusiv för den indiska marknaden, där den kommer att kosta motsvarande cirka 1 700 kronor.