Hybrid mellan surfplatta och mobil

Lenovo visar upp vikbar platta

Lenovo har visat upp hur man tänker sig att man kan göra en mobil med vikbar skärm som går att fällas ut till en surfplatta.

Publicerad Uppdaterad

Lenovo har visat upp sitt koncept för mobiler och surfplattor med vikbara skärmar förut, men aldrig har man fått det att se så här läckert ut tidigare.

Bå bild och i film ser vi en mobil med 5,5-tumsskärm som går att vika ut till en surfplatta i dubbla storleken. Hopvikt får den dessutom en edge-display av Samsung-typ, och skärmen som är bortvänd från användaren kan till exempel visa vad man ser i kamerasökaren så att den som fotograferas också ser hur bilden blir.

Att Lenovo fortsätter att kalla detta för koncept har säkert att göra med att skärmens kvalitet fortfarande är långt ifrån vad vi förväntar oss av en smartphone, och tittar man närmare på filmen ser man att skärmen inte ser helt slät ut i utfällt läge och inte alltid verkar svara på touch.

Intressant nog är Lenovos prototyp rätt likt vad vi har sett på patent från Microsoft av vad som tros vara konceptet för en framtida Surface Phone. Det kan alltså vara något liknande Microsoft tänker sig ska överbrygga gapet mellan dator och mobiltelefon med Windows, och att företaget nu inväntar att tekniken ska nå tillräckligt hög kvalitet.

Källa