https://www.mobil.se/nyheter/leverantorskallor-havdar-att-en-ny-ipad-mini-slapps-nasta-ar
566386
Nyheter
Första uppdateringen sedan 2015

Leverantörskällor hävdar att en ny Ipad Mini släpps nästa år

Ipad Mini. Gammal Apple-historia eller underskattad produkt med framtidspotential? Åsikterna går isär, men nu kommer hur som helst nya uppgifter om att en ny version av Apples lilla surfplatta är på gång.

Vissa är av uppfattningen att Iphone XS Max har gjort att Ipad Mini spelat ut sin roll i någon mån. Skillnaden mellan en skärmstorlek på 6,5 och 7,9 tum är väl å andra sidan kanske större än man tror, och en surfplatta används inte sällan på lite andra sätt än en smartphone. Och så var det ju det här med priset. Det här kan utan större tvekan debatteras i en evighet. Och oavsett vad man tycker om saken så har rykten om en comeback för den näst intill bortglömda minstingen i Ipad-familjen börjat cirkulera med allt större intensitet. De senaste uppgifterna kommer från leverantörskällor som China Business Times har talat med. Enligt dem står massproduktionen för dörren och plattan kommer att släppas under första halvåret 2019. 

Även Ming-Chi Kuo har siat om saken

Den nästan alltid rätt informerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kom med liknande uppgifter redan i oktober. Då hävdade han att en ny Ipad Mini skulle presenteras antingen framåt slutet av 2018 eller i början av 2019. Senast Apple kom med en uppdatering av Ipad Mini var så långt tillbaka som 2015. Sedan dess har man dessutom sänkt priset på enheten rejält. Det förekommer även uppgifter om att Apple har en ny 10-tumsversion av Ipad på gång också, som ska vara av instegskaraktär. Kanske en ersättare till dagens enklare 9,7-tumsversion av Ipad?