Visas på Mobile World

LG G Pro 2 lanserad i Korea

LG kunde inte hålla sig till mobilmässan, och har nu lanserat sin nya phablet på den koreanska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Om det är en plan eller en olyckshändelse är svårt att avgöra, men LG satsar i alla fall inte på hemlighetsmakeri inför sina lanseringar. Först gick man ut med att man skulle lansera LG G Pro 2 på Mobile World-mässan som äger rum om ett par veckor, sedan började man berätta om detaljer om telefonen, och nu har man bränt av hela fyrverkeriet genom att helt enkelt lansera telefonen i Korea.

LG G Pro 2 är alltså en så kallad phablet, det vill säga stor telefon i gränslandet till surfplatta, med en skärm på 5,9 tum och upplösningen 1920 x 1080 pixlar. I gengäld har man minimerat ramen runt skärmen till 3,3 mm, vilket gör att 77,2 procent av telefonens framsida är skärm. Därmed toppar man sitt eget branschrekord från G2, som låg på 75,7 procent.

Chipsetet är Snapdragon 800 med fyra kärnor och 2,26 GHz. Man framhåller också telefonens extra starka högtalare på 1 watt. Som LG redan tidigare berättat är kameran på 13 megapixel försedd med optisk bildstabilisering som förstärks ytterligare av programvaran. Både lins och sensor har också blivit större jämfört med G Pro. Video kan spelas in med upp till 120 bilder per sekund och spelas upp i halv eller tre fjärdedels hastighet. Man kan även spela in video i 4k-upplösning. En särskild fokusfunktion gör att man kan välja fokus i bild efter att den tagits, eller att allting ska bli i fokus med hjälp av en sammanslagning av flera exponeringar.

En annan funktion som LG lyfter fram är Knock Code. Du kan låsa upp din telefon genom att knacka en kod på den. Enligt LG finns det 86 000 möjliga kombinationer av knackningar.

En av de mer originella funktionerna som LG nämner är mini view, som gör att man kan förminska skärmens storlek till 3,4 - 4,7 tum om man tycker att 5,9 tum är för mycket. Man kan tycka att det då vore enklare att köpa en mindre telefon, men är det tillräckligt enkelt att växla mellan lägena skulle det kunna vara en bekväm lösning för att få stor skärm när man behöver det och mer behändig skärmyta när man vill använda telefonen med en hand. G Pro 2 ska även ha möjlighet att ha två webbläsarfönster öppna samtidigt på skärmen.

Föregångaren LG G Pro kom aldrig till Sverige och även om G Pro 2 verkar vara menad för bredare lansering tror vi att den nya telefonen liksom föregångaren stannar utanför Sveriges gränser. Vi kommer oavsett kolla in den närmare på Mobile World-mässan om två veckor, då telefonen får sin internationella lansering.

Namn: LG G Pro 2
Mått: 157,9 x 81,9 x 8,3 mm
Vikt: 172 g
System: Android 4.4 Kitkat
Chipset: Snapdragon 800, fyrkärnig 2,26 GHz-processor
Skärm: 5,9 tums IPS, 1920 x 1080 pixel
Kamera: 13 Megapixel, optisk bildstabilisering
Minne: 3 GB arbetsminne, 16/32 GB lagringsminne
Batteri: 3200 mAh