https://www.mobil.se/nyheter/lg-g8-pastas-fa-andraskarm-i-form-av-en-modul
566463
Nyheter
MWC kan bjuda på en riktig skräll

LG G8 påstås få andraskärm i form av en modul

Uppgifter från flera olika källor gör gällande att LG:s kommande flaggskepp G8 kommer att ha en andraskärm som kan hängas på intill huvudskärmen vid behov.

Vi har sett en liknande lösning tidigare, i form av ZTE-telefonen Axon M som dök upp redan 2017. Den telefonen har en extra skärm som kan vikas ut. Och nu kommer alltså rykten från flera olika håll som pekar på att LG:s kommande flaggskepp G8 kommer att vara rustad med dubbla skärmar också, om än med ett lite annorlunda upplägg jämfört med Axon M. Den andraskärm som man sägs tillhandahålla ska nämligen vara en helt separat modul som man kan hänga på intill huvudskärmen. Tack vare extremt tunna kanter längs långsidorna så ska mellanrummet mellan de båda skärmarna vara minimalt. Skärmen påstås sättas fast genom att man använder ett speciellt skal.

Nytt gränssnitt

Vidare så ska de två skärmarna ge en sammanlagd bildyta på 7 tum. Och skärmarna ska dessutom kunna styras med handgester, via ett helt nytt gränssnitt kallat ”Touchless” som LG ska ha tagit fram. Med tanke på att uppgifterna är samstämmiga trots att de kommer från flera olika håll, så finns en stor chans att de också är korrekta. Telefonen förväntas offentliggöras i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari. Telefonen förväntas även komma med en helt ny teknologi kallad Sound on Display, som gör hela skärmen till högtalare.