En av enheterna har trippelkamera

LG har offentliggjort tre nya budgettelefoner

Den koreanska elektronikjätten LG förväntas visa upp sitt nya flaggskepp G8 Thinq i samband med ett event på årets upplaga av Mobile World Congress. Men redan nu har man presenterat tre nya budgettelefoner.

Publicerad Uppdaterad

LG:s trio med budgettelefoner får namnen K40, K50 och Q60. Ingen av enheterna har några flaggskeppsprestanda, men lär kunna bli intressanta kandidater för marknader där high end-segmentet inte är riktigt inom räckhåll för lejonparten av konsumenterna. Samtliga av telefonerna har begåvats med LG:s Fullvision-skärmar. Den enklare K40 får en 5,7-tumsskärm och de andra två får båda 6,26-tumsskärmar med minimala droppformade sensorpaneler. 

Systemchippet inte avslöjat

Vidare får samtliga av telefonerna ett icke avslöjat åttakärnigt systemchipp på 2 GHz, DTS:X 3D-surroundljud, AI-baserad bildigenkänning och en dedikerad Google Assistent-knapp. Q60 är toppmodellen och kommer med 3 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme. Batteriet ligger på 3 500 mAh. På baksidan finns en trippelkamera med upplösningen 16+5+2 megapixlar. K50 är mellanmodellen i gänget och har ungefär samma specifikationer, men en enklare dubbelkameralösning (13+2 megapixlar) samt bara 32 GB lagringsutrymme. K40 får nöja sig med 2 GB arbetsminne, 32 GB lagring, batteri på 3 000 mAh samt en enkelkamera på 16 megapixlar på bakstycket. Varken priser eller aktuella marknader har avslöjats i nuläget. 

Källa