https://www.mobil.se/nyheter/lg-kan-visa-upp-gestbaserat-granssnitt-pa-mwc
566492
Nyheter
En mindre subtil antydan

LG kan visa upp gestbaserat gränssnitt på MWC

MWC står för dörren (nåja, om en månad i alla fall) och inbjudningar till diverse event har börjat dyka upp. En av dem kommer från LG och den skvallrar om att man har någon form av gestbaserat gränssnitt på gång.

Det lär bli ett ovanligt späckat MWC i år. Tillverkare som normalt sett har försökt undvika att dela rampljuset med andra har helt plötsligt valt att visa upp sina nyheter på MWC, och dessutom står vi inför flera stora teknikskiften. 5G, böjbara skärmar och nya lösningar som ska ersätta den hårt kritiserade sensorpanelen är bara några av de många saker som vi förväntar oss att få se mer av på årets upplaga av MWC. Och möjligen kan vi lägga ett gestbaserat gränssnitt till listan. Det skvallrar åtminstone en färsk inbjudan från LG om. 

Kräver inte beröring

Det är ingen särskilt subtil inbjudan, då den innehåller ett videoklipp med texten ”Goodbye Touch” och en hand som dels tar fram och dels viftar bort texten i luften ovanför den. Möjligen kan det handla om en lösning i stil med den som Samsung lanserade i form av Air Gesture för Galaxy S4 2013. Vi utgår ifrån att den variant som LG i så fall har på gång är betydligt mer sofistikerad. Den 24 februari går LG:s event av stapeln i Barcelona. 

Ämnen