https://www.mobil.se/nyheter/lg-lanserar-g7-fit-i-sverige-originell-mellanprislosning
566164
Nyheter
Mellanprismobil

LG lanserar G7 Fit i Sverige – originell mellanprislösning

LG säger att G7 Fit tar funktionerna från G7 till en billigare prisklass. Nu börjar den säljas i Sverige.

Av de telefoner LG lanserat i Sverige men som inte börjat säljas i Sverige är det nog snarare V40 som de flesta väntar på, men just nu är det G7 Fit vi får. Telefonen visades upp på IFA-mässan i början av september, och är enligt LG ett sätt att ta funktionerna från G6 till en billigare prisklass, närmare bestämt 4000 kronor.

Det mest udda i telefonen är förmodligen plattformen Snapdragon 821. LG kallar den beprövad, och det är ingen lögn, då den drev toppmobilerna för två år sedan. Det är inte ett helt dåligt val, då den fortfarande levererar prestanda över de snabbaste mellanprisplattformarna. Men framför allt för det G7 Fit väldigt lik LG:s förra toppmobil G6, som fortfarande finns att köpa och till ungefär samma prislapp.

Den tydligaste skillnaden mellan G6 och G7 Fit är sensorpanelen som går in i skärmen på den senare. Skärmen är lika högupplöst, det vill säga 3120 x 1440 pixel. Däremot verkar G7 Fit få en enklare kamera på 16 megapixel. Den inbyggda lagringen på 32 GB i G7 Fit känns också lite snålt tilltagen.

Positivt är att G7 Fit är vattentät enligt IP68-klass. Systemet är Android 8.1, och telefonen börjar säljas i Sverige denna vecka.

Källa

Ämnen