Rena toner och rena lurar

LG lanserar självrengörande in-ear-hörlurar

Nya lurarna laddar och dödar bakterier samtidigt.

Publicerad Uppdaterad

Nu lanserar LG Electronics sina lurar LG Tone Free HBS-FN6 på den svenska marknaden. 

Lurarna använder digital teknik från Meridian Audio och erbjuder bland annat olika ljudinställningar som låter användaren anpassa återgivningen beroende på vad som spelas. HSP-teknik (Headphone Spatial Processing) ska dessutom skapa en realistisk ljudbild som simulerar upplevelsen av att lyssna på riktiga högtalare. Silikonsnäckorna stänger ute ljud från omgivningen, men med en knapptryckning går det att aktivera Ambient Sound Mode som låter användare höra vad som händer runt omkring. Aktiv brusreducering saknas dock.

Lurarna levereras med laddningsetuiet UVnano som inte bara laddar lurarna och skyddar dem när du inte använder dem, det använder dessutom ultraviolett ljus för att döda bakterier på lurarna. Enligt LG visar ett flertal studier att in-ear-hörlurar kan ha fler bakterier än en köksskärbräda, vilket kan leda till öroninfektioner. Det ultravioletta ljuset ska döda 99,9 procent av bakterierna på silikonpluggarna och det inre nätet som skyddar själva högtalaren. 

Lurarna har en batteritid på sex timmar, och med UVnano-etuiet sammanlagt 18 timmars lyssningsglädje. Etuiet kan ladda så att du får en timmes lyssningstid efter fem minuters laddning.

LG Tone Free HBS-FN6 kommer till butik i november med en prislapp på 1499 kronor och finns i färgerna svart och vitt.