Om den nu heter det

LG lanserar X Power 2

LG har lanserat en ny mobil med stor skärm och stort batteri, som kanske eller kanske inte kommer att heta X Power 2.

Publicerad:

17 maj 2017 - 15:26

Uppdaterad:

17 maj 2017 - 15:37

LG:s senaste mobil i den lägre prisklassen heter LG X Power 2. Vi tror i alla fall att den är i de lägre prisklasserna och vi återkommer till varför. Vad gäller namnet reserverar sig LG för att den kan komma att få ett annat namn när den kommer till Sverige. Nordamerika blir först att få telefonen och resten av världen kommer senare.

Anledningen att vi tror att den blir billigare är skärmen. Den har visserligen måttet 5,5 tum vilket gör det till en mobil modell större, men upplösningen är endast 1280 x 720 pixel, vilket gör att pixlarna kommer att kunna märkas med blotta ögat. Skärmen är alltså inte så skarp som man annars kunnat hoppas på.

Å andra sidan är X Power 2 försedd med ett batteri på hela 4500 mAh, och här kan man ana en viss synergi med den lågupplösta skärmen, för det borde i kombination ge en riktigt bra batteritid. LG själva hävdar 18 timmars filmvisning eller 19 timmars surfande.

Mobilen har en kamera på 13 megapixel och en frontkamera för selfies på 5 megapixel. Några andra specifikationer nämns inte i den svenska pressreleasen men från andra källor läser vi oss till att det blir en förhållandevis tunn mobil (8,4 mm) som är lätt för sin storlek (164 g), och att den har chipsetet Mediatek MT6750 med åtta 1,5 GHz-processorkärnor. Arbetsminnet är på 1,5 gigabyte och lagringsminnet på 16 gigabyte.

Något datum eller tidsspann när telefonen kan komma till Sverige uppger inte LG. Man säger bara att pris och tillgänglighet kommer att meddelas närmare lanseringen.

.

.

 

.