Framförhållning är en dygd

LG varumärkesskyddar V-serien för lång tid framåt

Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som uppmärksammat de nya varumärkesskydden

V50, V60, V70, V80 och V90. Nej, vi snackar inte om Volvo-modeller här, utan om kommande LG-telefoner. För nu har LG nämligen varumärkesskyddat alla namnen, vilket torde räcka räcka några år framåt.

Publicerad Uppdaterad

LG släppte sin V40 Thinq så sent som för en månad sedan. 2017 kom föregångaren V30. EN ny V-telefon per år tycks därmed vara koreanernas melodi, och mot bakgrund av det så får de nya varumärksskydden för namnen V50, V60, V70, V80 och V90 åtminstone preliminärt ses som en garant för att vi får se nya V-enheter åtminstone fram till år 2023. Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som har uppmärksammat varumärkesskydden. Ja faktum är att namnet V90 registrerades för varumärksskydd i Mexiko redan i juli, vilket då skapade en del förvirring eftersom V40 fortfarande inte ens var släppt. 

Har lämnats in i Kanada

Registreringsdokumenten för samtliga namn har den här gången lämnats in till de kanadensiska myndigheterna, och dokumenten är bokförda i slutet av oktober. De kanadensiska myndigheterna har därefter ansökt hos WIPO (World Intellectual Property Organization) och lagts till i den globala databasen över varumärken. Att det handlar om namn på smartphones framgår av klassificeringen. Nästa enhet som förväntas dyka upp blir LG V50 Thinq, men det har förekommit uppgifter om en V45 Thinq också. LG har tidigare släppt enheter med slutsiffran 5, men då bara på vissa marknader. 

Källa