Annons

Rykte

Micro-LED-skärm redo för Apple Watch 3

Apples nya skärmteknologi Micro-LED ska enligt uppgifter vara redo för Apple Watch.

Apple ska enligt uppgifter från källor med insyn vara redo att förse den tredje generationen av Apple Watch med den nya skärmteknologi som det tidigare cirkulerat rykten om.

Publicerad Uppdaterad

Med lanseringen av Apple Watch släppte Apple för första gången i företagets historia en produkt med OLED-skärm. Men den eran kan vara över redan från och med nästa generation av Apple Watch, då Apple nu enligt uppgifter från källor med insyn i saken ska överväga Micro-LED-teknologi i stället.

Patent har skvallrat om saken

Enligt uppgifterna ska Apple under två års tid ha jobbat tillsammans med företaget LuxVue – som man köpte för många år sedan – kring utvecklingen av en Micro-LED-skärm för Apple Watch. Dessutom har man ansökt om diverse patent som skvallrat om att ett byte av skärmteknologi varit förestående. 

Underleverantörer oroade

Det påstås dessutom att teknologin skulle kunna användas även för Iphone-skärmar, något som ska ha skapat en del oro bland Apples skärmleverantörer Samsung och LG. En av fördelarna med Micro-LED är att teknologin förbrukar mindre energi, något som kan vara av avgörande betydelse för primärt smartwatch-enheter.