https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-l-gger-ner-groove-music
564087
Hänvisar till Spotify

Microsoft lägger ner Groove Music

Microsoft ger upp sin streamingtjänst Groove Music, och hjälper i stället användarna att föra över sina spellistor till Spotify.

Det finns visserligen ett stort antal streamingtjänster för musik att välja på i dag, men egentligen finns det vara två stora spelare att tala om: Spotify och Apple. Det blir inte minst tydligt när en jätte som Microsoft väljer att kasta in handduken.

I ett meddelande till användarna skriver Microsoft att man kommer att sluta att sälja Groove Music Pass, och streamingtjänsten kommer att upphöra att fungera den 31 december. Appen Groove Music kommer att finnas kvar till Windows, som musikspelare för egna musikfiler.

Apple hänvisar i stället till Spotify, och man har gjort upp med dem så att du ska kunna föra över dina spellistor från Groove Music till Spotify utan problem.

Att Groove Music inte varit framgångsrikt var väl rätt uppenbart, men samtidigt kan det leda till en kaskadeffekt för Microsofts andra konsumenttjänster. Vill man till exempel köpa filmer från Microsofts videostreaming, om den inte heller är någon succé och man kan misstänka att den kan komma att läggas ned på grund av det? Och hur är det med Microsofts sökmotor Bing, kan den också förvinna när som helst?

Microsofts Windowsblog finns instruktioner för hur man flyttar sina spellistor från Groove Music till Spotify.

Ämnen