Annons

Windows 10-event

Microsoft lanserar den 26 oktober

Microsoft har bjudit in till ett Windows 10-event i New York den 26 oktober. Nyheter i Surface-serien är att vänta.

Publicerad Uppdaterad

Den enda egentliga informationen inbjudan innehåller är sloganen "Imagine what you'll do", samt en inbjudan att komma för att se vad som kommer härnäst för Windows 10. Traditionellt sett har dessa oktoberevent dock varit lanseringsevent för hårdvara från Microsoft, och så tros även bli fallet i år.

Det rör sig då främst om nya produkter i Surface-serien. Det intressantaste ryktet handlar om en ny produktkategori, en så kallad Surface "all-in-one-pc", som alltså ska kunna tjänstgöra som surfplatta, laptop och stationär dator i ett. Det här vill vi förstås gärna se hur det är tänkt att te sig i praktiken.

Det sägs också komma nya varianter av Surface Pro 4 och Surface Book, men en Surface Pro 5 väntas inte lanseras förrän i vår, så det rör sig nog i så fall snarare om nya minnes- och processorkombinationer.

Surface Phone då? Ryktesfloran ger ett enstämmigt "inte i år" i alla fall. Hade Microsoft haft en mobil nära förestående skulle den förmodligen ha dykt upp på läckta bilder vid det här laget. Vad Microsoft tänker sig för framtid för mobiler med Windows är allt mer höljt i dunkel.

Källa