https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-lanserar-tangentbordapp-till-android
560917
Nyheter
Office-redo

Microsoft lanserar tangentbordapp till Android

Microsoft må ha köpt Swiftkey men det hindrar inte företaget från att släppa sitt eget virtuella Android-tangentbord.

Hub Keyboard, som tangentbordet kallas, har en liten list som sitter ovanför de vanliga tangenterna. Där ligger ett gäng ikoner som möjliggör användaren att hämta information från olika funktioner, utan att behöva byta app. 

Till exempel går det att söka efter personer i kontaktlistan och klistra in deras namn och telefonnummer i texten utan att behöva öppna kontaktappen. Hub Keyboard ger dig även tillgång till urklipp, översättningsverktyg och länkar till Office-filer. 

Hub Keyboard har dock en del nackdelar som man bör ha i åtanke. Man kan inte se autoförslag när genvägsknapparna är framme och dokumentfunktionerna är bara användbara om man lagrar office-filer med Office 365. 

Själva grundtanken att kunna hämta ytterligare information utan att behöva hoppa mellan appar är i sig en bra idé, men det känns som Hub Keyboard behöver lite finjustering. Möjligheten att stänga av funktioner, till exempel om man inte använder Office 365, skulle kunna vara en sådan. Som tur är det inte otänkbart att Hub Keyboard kommer att utvecklas ytterligare.Tangentbordsappen är nämligen utvecklad av Microsoft:s Garage Group, en avdelning som tar fram experimentella appar och har som målsättning att prova nya idéer.