Mer än bara yta

Microsoft lanserar två nya Surface – uppdaterar Surface Pro X

Surface Laptop Go och Surface Pro X är de nyaste tillskotten i Surface-familjen.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har presenterat höstens Surface-nyheter, och den 27 oktober kommer två nya produkter ut på marknaden.

Till att börja med handlar det om Surface Laptop Go, en bärbar dator på 1,1 kilo med en PixelSense-pekskärm på 12,4 tum, ett fullstort tangentbord och som erbjuder en batteritid på upp till 13 timmar. Enligt Microsoft är Surface Laptop Go den lättaste och billigaste Surface Laptop som företaget har lanserat. Den kommer att släppas i tre olika modeller, samtliga med en Intel i5 Core-processor men den billigaste som har ett riktpris på 7659 kronor har fyra gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme. Den dyraste med ett riktpris på 11669 kronor har åtta gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagringsutrymme.

Uppdaterar Surface Pro X

Microsoft kommer även att lansera en uppdaterad version av Surface Pro X med nya Microsoft SQ 2-processorn. Den kommer även att erbjuda en snabb LTE-anslutning, två USB-C-portar och vad Microsoft kallar en "nästan kantlös" 13-tumspekskärm. Den nya modellen finns i två varianter med 16 gigabyte arbetsminne och det som skiljer är mängden lagringsutrymme – 256 respektive 512 gigabyte, och de kostar 18 999 kronor respektive 22 999 kronor.

Dessutom kommer alla Surface Pro X-enheter, inklusive de som lanserades förra året, att uppdateras med ny mjukvara som bland annat erbjuder fler optimerade appar och bättre batteritid. Senare i år kommer man även att släppa en x64-emulering till Surface Pro X för att göra det möjligt att använda x64-appar på enheterna.