I sinom tid

Microsoft lovar fler egna Windows-telefoner

I en ny intervju berättar Microsofts VD om framtidsplanerna gällande mobiltelefoner.

Publicerad Uppdaterad

“Jag är säker på att vi kommer göra fler telefoner”. Det säger Microsofts VD Satya Nadella i en färsk podcast där han även diskuterar Microsofts senaste lanseringar av Windows 10 S och Surface Laptop.

Lever fortfarande

Den som ser Microsofts mobilsatsning som mer eller mindre insomnad idag kan nog vara förlåten, men Microsoft gör telefoner och tillverkare som HP och Alcatel säljer sina telefoner med Windows 10.

Kan dröja

Om man tolkar Satya Nadellas uttalanden verkar det dock dröja innan vi får se en ny telefon med Microsofts eget varumärke på. Idag fokuserar man på att göra sin mjukvara tillgänglig på både Ios och Android och att den upplevelsen är så bra som möjligt för användarna. Han säger även i podcasten som Markeplace.org publicerat att man på Microsoft tittar på vilken som blir den nästa stora förändringen på mobilmarknaden och syftar då på funktion och formfaktor. Nadella tar upp Surface som ett bra exempel där Microsoft lyckades skapa en produktkategori som tidigare inte varit framgångsrik.

De telefoner som Microsoft ska producera i framtiden ska alltså med Nadellas ord inte “se ut som telefoner som finns idag”.

Frikopplat

Nyligen meddelade Microsoft att utvecklingen av Windows 10 Mobile frikopplats från den vanliga Windowsutvecklingen, något som verkar illavarslande för den som hade sett fram emot regelbundna och funktionsfyllda systemuppdateringar till sin Windowsmobil.

Källa