Annons

Strategiskt viktigt

Microsoft nyanställer inom mobilt

Jobbannonser avslöjar lite av Microsofts framtidsplaner.

Publicerad Uppdaterad

De som idag jobbar med Windows Mobile på Microsofts huvudkontor i Redmond utanför Seattle ska snart få nya kollegor. Tre olika jobbannonser som publicerats avslöjar att Microsoft söker ny personal som ska jobba med Windows Mobile. I annonserna som uppmärksammats av Windows Central och användare på Twitter poängteras det att Windows Mobile, i den moln- och mobilfokuserade värld vi lever i, är en strategiskt viktig satsning för Microsoft, långsiktigt.

Konsument och företag

I jobbeskrivningarna lyfts det fram att Microsoft har en unik möjlighet att stödja sina företagskunder, hårdvarutillverkare och andra partners som investerar i bolagets plattform. Den organisation som man nu bygger upp som en del i Windows and Devices Group ska vara en del i vad Microsoft kallar framskjutna och långsiktiga investeringar i mobilområdet.

Här poängterar man även att såväl företag som konsumenter hör till de som ska kunna dra nytta av lösningarna.

Idag är HP närmast ensamma om att satsa på telefoner med Windows och Microsoft själva har inte publikt talat mycket om mobiler på länge. Under bolagets stora Windowslansering i oktober förra året nämndes inte mobilerna. Nu förbereder Microsoft för sin stora utvecklarkonferens Build 217 som startar den 1 maj. Kanske får vi se något mobilrelaterat där, men troligast är nog att det liksom en eventuell Surfacephone ligger längre fram i tiden. 

Källa