Android-version ute före Windows-version

Microsoft Office kommer till Android-plattor

Office kommer släppas för fler surfplattor än Ipad.

Office-paketet är på gång för fler surfplattor än Ipad. Näst på tur står Android.

Publicerad Uppdaterad

Efter framgångarna med Office för Ipad, där appen så sent som för ett par veckor sedan uppgavs ha laddats ner 27 miljoner gånger, siktar Microsoft nu på att släppa varianter av systemet också för surfplattor som kör andra operativsystem. Uppseendeväckande nog tycks det dock inte som att det är Windows 8 som kommer vara först ut att förses med paketet. Istället blir det för Android-surfplattor som Microsoft kommer släppa Office här näst, uppger ZDNet.

En ny version av Office för Windows 8-surfplattor ser nämligen inte ut att bli verklighet förrän någon gång under början av nästa år, medan en version för Android-surfplattor kan komma att släppas redan nån gång till hösten.

Att Microsoft väljer att få ut en variant av Office för Android-surfplattor före en variant för Windows-surfplattor uppges bero på att det helt enkelt finns väldigt många fler användare som har en Android-baserad surfplatta än vad det finns användare som har en Windows-baserad sådan.

En annan anledning till att Windows-versionen av Office för surfplattor dröjer uppges dessutom vara att man vill matcha släppet med att en ny desktop-variant av samma programpaket, och ett eventuellt släpp av Windows 9, också är vänta nästa år. 

Källa