Annons

Mashup

Microsoft sägs göra tangentbordslock till Ipad

För den som fortfarande inte vant sig vid att Microsoft och Apple egentligen inte är konkurrenter längre kan det bli svårt att svälja ett Microsoft-tillbehör till en Appleprodukt.

Publicerad Uppdaterad

En gång i tiden var Microsoft aktivt fientlig till allt som inte gick på Microsofts operativsystem, oavsett om det var dator eller mobil. Men sedan ett par år har företaget funnit sig till rätta i en värld där man inte bara inte är störst utan till och med obefintlig på operativsystem för mobiler, och man satsar stort på versioner av sin programvara för både Ios och Android.

Men programvara är en sak, hårdvara en annan. Därför är det en nyhet när en PDF från Microsoft i förbifarten nämner produkten "iPad Touch Cover (Model 1719)". Inga bilder finns, men man kunde läsa sig till att locket innehöll ett litiumjonbatteri, vilket talar för att det är ett tangentbord till Ipad.

Tangentbordslocket har inte dykt upp som fysisk produkt, och kanske aldrig gör det heller, men det finns viss logik i det. Microsoft är med rätta stolta över sin Surface-produktlinje, med hybrider mellan surfplattor och laptops, och ett lika bra tangentbord till en Ipad kan, förutom att vara en produkt som folk faktiskt vill ha, vara ett smart sätt att marknadsföra sin hårdvara på. Blotta ryktet om det räckte ju för att väcka uppmärksamhet.

Källa