För Windows Phone, Ios och Android

Microsofts smarta klocka kommer i sommar

Så här ser Microsofts skiss för en smart klocka ut i en patentansökan från i fjol.

Nya uppgifter avslöjar detaljer om Microsofts kommande smarta klocka.

Publicerad Uppdaterad

Trots att Microsoft är fortsatt förtegna om projektet, så börjar allt fler uppgifter om en kommande smart klocka från bolaget att sippra ut. Forbes rapporterar att ingenjörer på Kinect-avdelningen på Microsoft varit inblandade i utvecklingen av klockan, som konstant ska mäta pulsen på den som bär den. Klockan, som utseendemässigt ska likna Samsung Gear Fit, kommer ha en pekskärm som märkligt nog uppges vara placerad på baksidan av den, vilket innebär att skärmen kommer vara vänd mot handleden på den som har den på sig. 

Uppgifterna gör också gällande att Microsoft inte planerar att låsa in sig på Windows Phone-plattformen vad gäller klockans möjligheter att kopplas till mobilen. Även Ios- och Android-enheter kommer nämligen att kunna användas med klockan, skriver Forbes.

Att Microsoft inte låser in sig på Windows Phone-plattformen för klockan är nog ett smart drag, om man vill kunna nå en bred publik. Tillvaron för Windows Phone är nämligen fortfarande väldigt mycket i skuggan av Android och Ios, vilket gör att försäljningspotentialen för en Windows Phone-specifik klocka inte är den bästa. Enligt en rapport från IDC förväntas den globala marknadsandelen för Windows Phone hamna på futtiga 3,5 procent i år. 

Kan klockan däremot kan användas med så väl Windows Phone, Ios som Android så skulle det ge den en klar fördel, eftersom de flesta smarta klockenheter idag är låsta till en eller två av plattformarna.

Microsoft väntas visa upp sin smarta klocka någon gång under sommaren. I väntan på det kan fjolårets patentansökan om en smart klocka från bolaget kanske ge en fingervisning om vad som komma skall.

Källa