Annons

Minuttaxa för Telenor-surf utomlands

Med surfzoner i 62 länder där man betalar för den tid man är uppkopplad istället för mängden data ska Telenors mobila bredbands-kunder slippa oväntat höga räkningar.

Publicerad Uppdaterad

Telenor uppger att antalet surfzoner som nu finns tillgängliga för operatörens kunder med mobilt bredbands-abonnemang uppgår till 44 000, fördelade på 62 länder. Zonerna är ett resultatet av ett samarbete med The Cloud och WeRoam.

Befinner man sig i någon av zonerna betalar man inte den vanliga, oftast höga, datataxan som gäller utomlands. Istället debiteras man för den tid man är uppkopplad via w-lan, minuttaxan är 1,99 kronor. Beroende på det egna surfbeteendet kan alltså kostnaden bli såväl lägre som högre jämfört med om man skulle betala per megabyte.

Telenor menar dock att det är lättare för kunderna att hålla koll på tiden de varit uppkopplad än mängden data som laddats ner.

Om man befinner sig i en surfzon ska man inte behöva söka efter en viss accesspunkt.Uppkopplingen sker istället autmoatiskt med hjälp av en Telenor-applikation.

För att se om Telenor har surfzoner på den plats man ska resa till finns en täckningskarta:

twifi.net/karta/?sho...