Car2go

Mobil biltjänst lägger ner

Car2Go som låtit Stockholmare låna och låsa upp en bil med mobilen lägger nu ner i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Genom att skaffa ett konto och ladda ner appen har Stockholmare sedan ungefär två år tillbaka kunnat hyra någon av de cirka 250 Smart-bilar som stått parkerade runt om i Stockholm. Inom täckningsområdet har det inneburit att det sällan är mer än ett par kvarter till närmaste lediga bil. Idag meddelar bolaget via sin Facebooksida och i brev till användarna att verksamheten i Stockholm läggs ner.

Car2go slutar att erbjuda sin tjänst i mitten av november och redan idag så upphör man med att registrera nya kunder. Medan tjänsten var aktiv krävdes att nya användare registrerade sig genom att fysiskt visa upp sitt körkort för kontroll hos Car2go. Så sent som tidigare denna månad rekryterade Car2Go nya kunder i Stockholm, men nu är det alltså slut och bilarna ska plockas bort från Stockholms gator.

Car2go finns fortfarande kvar i andra länder och i Europa har man verksamhet som fortsätter i 14 städer. Därför kommer de svenska kunderna ha kvar sina konton som kan användas i de städer där Car2go finns kvar.

I Stockholm finns relativt nylanserade konkurrenten Drivenow med liknande upplägg och större bilar från Mini och BMW kvar som alternativ.