Årets mest udda kombination

Mobiltelefonen som samtidigt är en fidget spinner

Hongkong-baserade Chilli International får sannolikt tilldelas priset för årets märkligaste kombinationsprodukt. Man har nämligen lanserat en mobiltelefon i form av en så kallad fidget spinner.

Publicerad:

10 okt 2017 - 15:03

Uppdaterad:

10 okt 2017 - 15:03

Någon som minns kombinationen pennvässare och solglasögon från kult-tv-serien ”Macken” med Galenskaparna? Verkligheten tycks hur som helst ha hunnit ikapp fiktionen nu. För Chilli Internationals kombination av mobiltelefon och fidget spinner är lika märklig som den är lustig. Vad är en fidget spinner, kanske du undrar? Det är ett slags leksak som man håller mellan fingrarna och snurrar på – varken mer eller mindre – som funnit en enorm popularitet bland barn under det senaste året. Du har med all sannolikhet sett dem, även om du nu mot all förmodan inte kände till namnet på dem. Tanken är att de på något plan ska motverka stress och oro. Hur det ligger till med den förmågan överlämnar vi med varm hand åt andra att bedöma. 

Skärm på 1,4 tum

Chilli Internationals fidget spinner har en 1,4-tumsskärm, 32 MB arbetsminne och kommer med både bluetooth och webbläsare. Det finns även plats för ett SD-kort på upp till 8 GB, om man nu skulle vilja lagra någonting lite större på den också. Enheten finns än så länge enbart att köpa i Indien, där den betingar ett pris på motsvarande cirka 180 kronor. Enheten finns i sex olika färger.

.

.

 

.