Qualcomm mobiliserar

Mobiltillverkare försvarar Snapdragon 810

I ett drag som osar viss desperation har Qualcomm skickat ut en pressrelease där en rad mobiltillverkare talar sig varma för Snapdragon 810.

Publicerad Uppdaterad

På tal om varma så är det ju just det som dragit igång denna cirkus. För att Sammanfatta: Snapdragon 810 är Qualcomms första toppmodellchipset med 64-bitarsteknik, och var tänkt att användas av de flesta toppmodeller som kommer att lanseras under första halvåret. I ett mer eller mindre bekräftat rykte har dock kretsen problem med överhettning vilket i sin tur sänker prestandan. En stor tillverkare, vilket väntas vara Samsung, har därför valt bort Snapdragon 810 från sin kommande toppmodell.

Nu har Qualcomm skickat ut en pressrelease, vars enda syfte är att en rad tillverkare får tala om hur bra de tycker att Snapdragon 810 är. I pressreleasen nämns förstås inga telefonmodeller utom LG G Flex 2 och Xiaomi Mi Note Pro som är de enda lanserade modellerna i dagsläget som ska ha Snapdragon 810. Men rimligen har samtliga tillverkare i pressreleasen en modell med Snapdragon 810 på gång. De som får uttala sig är förutom LG och Xiaomi Motorola, Sony, Oppo och till och med Microsoft. Nokia/Microsoft har annars aldrig lanserat en modell med det senaste chipsetet tillgängligt på marknaden. Samsung lyser med sin frånvaro, men det gör även HTC, vilket ger stöd för ryktet att HTC One M9 som väntas lanseras den 1 mars kommer att ha Snapdragon 805 och inte 810.

Källa