Annons

Ifixit säljer Motorolas originaldelar

Motorola i samarbete för att du ska laga mobilen själv

Motorola erbjuder reparationspaket med verktyg och delar i samarbete med Ifixit.

Publicerad Uppdaterad

Mobiltillverkare generellt är inte kända för att förenkla för användare att reparera den egna telefonen när den gått sönder. Istället är det inte helt ovanligt att nya telefoner är designade så att det är väldigt svårt att till exempel byta ut ett batteri eftersom det ibland limmas fast i telefonen.

Nytt initiativ från Motorola

Det är i Ifixits amerikanska webbutik som man nu kan beställa reparationspaket innehållandes verktyg och originaldelar från Motorola. Det är framförallt till Motorolas flaggskeppsmodeller som det här är tillgängligt och det inkluderar batteri- och skärmbyte för exempelvis Moto Z, Moto Z Play och Droid Turbo 2. Än så länge finns inte motsvarande paket i den europeiska webbutiken, men Ifixit erbjuder paket som detta även till andra tillverkares enheter, men då utan originalreservdelar. Motorola har tecknat ett globalt avtal med Ifixit om att leverera delar för reparation, men det finns ännu inte några detaljer kring om eller när detta blir tillgängligt även på den europeiska marknaden.

På den amerikanska marknaden kan kunder nu alltså välja mellan att skicka in sin trasiga telefon till Motorola för att få den reparerad eller att göra det själv. Att själv byta ett batteri i en Motorola Moto Z kostar till exempel 40 dollar, motsvarande cirka 360 kronor, då alltså med originaldelar, medan ett batteribyte för Iphone kostar 25 dollar, motsvarande cirka 230 kronor.

Källa