Värmebaserad teknologi

Motorola tar patent på lösning för böjbara skärmar som deformeras

Det är inte bara Samsung som har planer på en smartphone med böjbar skärm. Även Motorola jobbar ihärdigt på saken och har nu tilldelats ett patent på en teknologi som råder bot på skärmdeformationer.

Publicerad Uppdaterad

OLED-skärmar som kan böjas ligger sannolikt inte alltför långt fram i tiden. Samsung ska presentera en enhet med böjbar OLED-skärm i början av nästa år, och flera konkurrenter sägs vara på väg att lansera liknande koncept. En av de konkurrenterna är Motorola, som nu tagit patent på en lösning som ska råda bot på problemen med deformationer i OLED-skärmar som böjs. För deformationer blir det förr eller senare. 

Återställs med värme

Deformationerna i böjbara OLED-skärmar ska inte synas på en gång, men om man böjer dem på samma ställe upprepade gånger så kan det efter en tid uppstå deformationer som förvisso inte är permanenta, men som tillfälligt kan störa användarupplevelsen Motorolas lösning – som man ansökte om patent på så långt tillbaka som 2016 – bygger på att det finns en temperatursensor och ett värme-element som påskyndar processen med att återställa skärmen till sin ursprungliga form. Det finns i nuläget ingen prototyp som visar lösningen i praktiken. 

Källa