Sony Ericsson:

Multitouch omöjligt i X10

Skärmen kan bara registrera tryck på en punkt åt gången. Därför kommer det inte att gå att uppgradera X10 med multitouch oavsett hur mjukvaran ser ut.

Publicerad Uppdaterad

Uppgifterna om möjligheterna att X10 skulle kunna få multitouch har gått isär sedan telefonen lanserades förra året. Sony Ericsons produktansvarige Rikard Skogberg bloggande nyligen om saken och förklarade att en begränsning i hårdvaran gjorde det omöjligt att förse X10 med multi-touch, det vill säga att man använder flera fingrar samtidigt för att styra telefonen via pekskärmen.

För att ytterligare klargöra vad som gäller har Sumit Malhotra från Sony Ericsson skrivit på tillverkarens produktblogg att begränsningarna i hårdvaran även gör det omöjligt för telefonen att kunna hantera dual-touch. Det hela beror på att den tryckkänsliga skärmen bara kan känna av beröring vid en punkt i taget, vilket i sin tur innebär att det saknar betydelse hur mjukvaran i telefonen är beskaffad. Kommande mjukvaru-uppdateringar kommer alltså inte att förändra något.