Är det här Oneplus 7T Pro?

Mystisk Oneplus-enhet dyker upp på bild

Skärmdump från @evleaks på Twitter

Vi hade förväntat oss att Oneplus 7T Pro mer eller mindre skulle bli en något mer raffinerad kopia av Oneplus 7 Pro. Men möjligen har den kinesiska tillverkaren andra planer.

Publicerad Uppdaterad

Två färska läckor ställer till det lite i skallen för oss i techpressen just nu. Detta då de visar upp en Oneplus-telefon med en till synes helt ny design, något som inte lirar riktigt med vad vi trodde Oneplus 7T Pro skulle vara. Det finns i princip tre möjligheter: Att läckorna visar någonting som man planerar att släppa väldigt långt fram, att det handlar om en telefon som vi inte hört något om men som ändå är på gång inom kort, eller att det faktiskt är nya Oneplus 7T Pro vi tittar på. Just den senare är dock en T-version, vilket brukar innebära samma design, men lite hetare komponenter. Några rykten om ny design har inte cirkulerat överhuvudtaget. Bakom läckorna står dessutom två tämligen trovärdiga techtipsare, närmare bestämt redaktören Evan Blass (även känd som @evleaks på Twitter) samt den allt oftare förekommande läckaren Ishan Agarwal. Agarwals bild visar en prototyp av en telefon med rund kamera i ett konferensrum tillsammans med Oneplus-vd:n Pete Lau. Evan Blass-bilden visar en skiss på en Oneplus-telefon som också den är rustad med en rund kamera på bakstycket. 

Det är förstås inte helt omöjligt att Oneplus har bestämt sig för att röra om lite mer än vanligt i grytan med årets T-version. Faktum är ju att man ändrade en hel del på designen när Oneplus 6T släpptes förra året. Dels introducerade man en fingeravtryckssensor under skärmglaset, dels designade man om sensorpanelen på telefonen. Kanske var det början på ett nytt sätt att tänka kring T-versionerna av Oneplustelefonerna? Den nya T-versionen av Oneplus 7 Pro sägs vara aktuell för ett offentliggörande så snart som i början av oktober, och om vi får se en radikalt annorlunda telefon eller inte lär vi få facit på först då. 

Källa