Testas av samarbetspartners

Nästa generations Snapdragon-chipp ute hos flera tillverkare

Testexemplar av chippjätten Qualcomms nya flaggskepps-chipp – som sannolikt får namnet Snapdragon 855 – ska nu finnas ute hos flera av företagets största kunder.

Publicerad Uppdaterad

Att Qualcomm dominerar när det handlar om chipp för mobila flaggskeppsenheter är det inget snack om. I år har det varit Snapdragon 845 som varit industristandard för Android-enheter och året innan dominerade Snapdragon 835. Och det finns i nuläget inget som pekar på att någon annan skulle stå i begrepp att utmana Qualcomm på allvar. Att Snapdragon 855 förmodligen är namnet på chippet i de flesta av nästa års high end-telefoner är med andra ord helt rimligt att anta. Och nu ska testexemplar av det nya chippsetet vara ute hos flera av Qualcomms kunder. 

Förberett för 5G

Få av världens mobilnät erbjuder ännu 5G, men det nya Snapdragon-chippet är trots allt förberett för saken. Chippet – som tillverkas i en 7-nanometersprocess – ska nämligen vara anpassat för att fungera med 5G-modemet X50. I övrigt är just inga detaljer om ”Snapdragon 855” kända i nuläget. Den nya plattformen ska offentliggöras någon gång under årets fjärde kvartal, och de första produkterna med chippet förväntas släppas tidigt under början av nästa år. 

Källa