Annons

Netflix

Netflix inför låst skärm för att slippa oavsiktliga avbrott

Med en uppdatering har Netflix infört en funktion som många som tittar mycket via sin smartphone eller surfplatta önskat sig. Nämligen att kunna låsa skärmen för att inte bli störd av gränssnittet om man råkar komma åt skärmen medan man tittar.

Publicerad Uppdaterad

Har du tröttnat på att du kommer åt skärmen när du tittar på Netflix och störs av att gränssnittet kommer upp igen?  Då har Netflix just fixat en uppdatering som kommer att göra ditt Netflix-tittande lite mer smärtfritt. Med den nya uppdateringen inför man nu en låsskärm som kan aktiveras vilken gör att om man kommer åt skärmen oavsiktligt medan man tittar så kommer inte hela gränssnittet upp. 

Funktionen aktiveras genom att man trycker på symbolen för skärmlåsning som dyker upp bland övriga kontroller när man börjar titta på något. Om du sedan kommer åt skärmen kommer bara den knappen att dyka upp. För att avaktivera skärmlåset måste du trycka två gånger på knappen. Det borde alltså inte vara så enkelt att göra av misstag. 

För tillfället kommer funktionen bara till Android och uppdateringen kommer att dyka upp framöver då Netflix kör en så kallad stegvis uppdatering, så alla får den inte samtidigt.

Källa