Sök efter filmer med Cortana

Netflix släpper universiell app för Windows 10

Netflix har precis lanserat en ny app som är anpassad för att kunna köras på såväl stationära Windows 10-datorer som surfplattor och smarta mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Sakta men säkert växer utbudet av så kallade universella appar till Windows 10, med Uber, Shazam och Twitter som några exempel på tjänster som anpassats till Microsofts nya plattformsformat.

Det senaste tillskottet i utbudet av appar är Netflix. Den populära filmtjänsten har precis rullat ut en ny version av sin app som har anpassats för Windows 10.

Vana användare kommer att känna igen mycket av designen från tidigare Windows-versioner av tjänsten. Istället har utvecklarna fokuserat på att förbättra stabiliteten och användarupplevelsen.

Men det betyder inte att den nya appen inte innehåller några nyheter - till exempel har man implementerat stöd för Window:s Live Tile-brickor. Dessutom går det numera att ta hjälp av den digitala assistenten Cortana när man vill söka efter tv-serier eller filmer.

Det bör nämnas att nya Netflix än så länge bara går att använda med en Windows 10-dator eller surfplatta, men enligt Microsoft ska den uppdaterade versionen av appen nå även smarta mobiltelefoner ”i början av nästa år”.

Windows 10 används i skrivande stund på över 110 miljoner maskiner, enligt egna uppgifter

Microsoft mål är att den nya versionen av operativsystemet ska finnas på en (1) miljard enheter inom loppet av två år.

Källa