NFC-mobiler ska certifieras

NFC-satsning kopplas till Nexus S

En certifiering för bland annat trådlösa betalningar ska lanseras under morgondagen. Kanske är lanseringen planerad för att sammanfalla med Googles lansering av Nexus S.

Publicerad Uppdaterad

Att den kommande Google-mobilen har stöd för Near Field Communication (NFC) var en av de få saker som Google-chefen Erich Schmidt avslöjade när nyligen han visade upp mobilen som hastigast vid ett framträdande. NFC är i sig inte en ny teknik men om och när den slår igenom kan den användas för trådlösa betalningar och mobiltelefonerna skulle kunna ersätta plastkorten i plånboken.

Under morgondagen kommer branschorganisationen NFC Forum att lansera ett certifieringsprogram för NFC-teknik. Produkter som blir godkända kan förses med organisationens N-symbol, som ska visa att det finns stöd för att skicka och ta emot information på ett tillförlitligt sätt via NFC.

Under natten, svensk tid, kommer även Googles Andy Rubin att delta i konferensen D:Dive into Mobile i San Francisco. Det har sedan tidigare spekulerats i att han då kommer att lansera  Nexus S officiellt och att Google samtidigt kommer att släppa version 2.3 av Android.