Uppdaterad mellanpris

Nokia 7 Plus dyker upp i prestandatest

En ny Nokiamodell har körts genom benchmarktestet Geekbench 4.

Publicerad Uppdaterad

Den 25 februari lanserar HMD Global, företaget som gör Nokiamobilerna, nytt. Nokia 9 är förstås toppmodellen alla väntar på att få se, men företagets mobiler är kanske ännu mer intressanta när man lyckas göra prisvärda mellanklassmobiler som Nokia 6.

I slutet av förra året lanserades Nokia 7 som en mellanklasslur exklusiv för den kinesiska marknaden. Nu har en uppdaterad version, Nokia 7 Plus, dykt upp i prestandatestet Geekbench 4, och det förefaller sannolikt att det är en av de telefoner man planerar att visa upp i februari.

Prestandatestet avslöjar främst att Nokia 7 Plus har chipsetet Snapdragon 660 i stället för Snapdragon 630 som sitter i Nokia 7. Chipsetet levererar också riktigt bra prestanda för att vara mellanprisklass av testet att döma. Telefonen ser ut att få 4 gigabyte minne, samma som föregångaren Nokia 7, men systemet är uppdaterat till Android 8.0.

Om telefonen i övrigt liknar föregångaren lär den ha en 5,2-tumsskärm med full HD-upplösning, aluminiumram och glasbaksida, samt ett batteri på 3000 mAh.

Källa