https://www.mobil.se/nyheter/nokia-81-plus-sags-fa-skarm-med-sensor-o
566432
Nyheter
Rykte

Nokia 8.1 Plus sägs få skärm med sensor-ö

● BILDSPEL
Om vi får tro läckaren Onleaks kommer HMD Global haka på trenden med ett hål i skärmen för selfiekameran inom kort.

HMD Global, som gör telefonerna med Nokias varumärke, var sena med att hoppa på trenden med större skärmyta på telefonens framsida, och man var en av de sista tillverkarna att lansera telefoner med skärm i 16:9-format. Om man får tro den ofta tillförlitliga läckaren @onleaks har man inte tänkt upprepa det misstaget. Läckta renderingar på en ny Nokiatelefon visar en mobil med mycket skärm på framsidan och en liten kamera-ö i skärmen för selfiekameran. I dagsläget har ett fåtal mobiler lanserats med detta skärmformat, som väntas bli mer eller mindre standard i år.

Onleaks kallar telefonen för Nokia 8.1 Plus, men man medger att man inte är säkra på namnet. Telefonen har dubbelkamera och fingeravtrycksläsare på baksidan, vilket tyder på att man inte siktar på att konkurrera med toppmodellerna, där fingeravtrycksläsare i skärmen och tre eller fler kameror ser ut att bli normen. Man kan också notera att telefonen ser ut att få 3,5 mm-uttag för headset.

Enligt källan har telefonen måtten 156,9 x 76,2 x 7,9 mm, vilket kan jämföras med 154,8 x 75,8 x 8 mm för den nu aktuella Nokia 8.1. Skärmen på Nokia 8.1 Plus ska vara på 6,22 tum, jämfört med 6,18 tum på Nokia 8.1.

Oavsett om telefonen kommer att heta Nokia 8.1 Plus eller något annat väntar vi oss att få se den lanserad på Mobile World Congress, som äger rum i slutet av februari.

Källa