https://www.mobil.se/nyheter/nokia-9-l-cka-visar-enhet-med-b-jda-sk-rmkanter
564147
Nyheter
Ett rekorderligt flaggskepp på gång

Nokia 9-läcka visar enhet med böjda skärmkanter

När och var HMD Globals Nokia 9 kommer att släppas är ännu oklart. Men desto mer är paradoxalt nog känt om enheten. Ja, det har åtminstone läckt ut mängder med förhandsinformation som gör anspråk på att avslöja detaljer om telefonen. Det senaste är en serie bilder som vittnar om en skärm med böjda kanter.

HMD Global – som nu licensierar rättigheterna till varumärket Nokia för mobiler – har radat upp telefon efter telefon med det klassiska varumärkets logga under året. Men en enhet har ännu inte offentliggjorts och det är flaggskeppsmodellen Nokia 9. När och var den kommer att dyka upp är fortfarande än väl bevarad hemlighet, men detaljerna om den är i stora stycken avslöjade. Åtminstone om man väljer att tro på de uppgifter som dykt upp så här långt. Och nu har sajten Compareraja kommit över bilder som påstås avslöja designen på telefonen. 

Böjd skärm och dubbelkamera

Bilderna rimmar med tidigare rykten om att enheten skulle vara försedd med en skärm med böjda kanter enligt samma princip som Samsungs Galaxy S8-enheter (och även S7 Edge, för den delen). Dessutom framgår det att telefonen får en dubbelkameralösning, något som tycks börja bli mer eller mindre standardutrustning på moderna flaggskeppstelefoner. 

5,5-tumsskärm och Snapdragon 835-chipp

Tidigare läckor har gjort gällande att telefonen kommer att ha en skärmstorlek på 5,5 tum och att den kommer att vara Quad HD-upplöst. Under skalet sägs en Snapdragon 835-processor, 4 GB arbetsminne och ett lagringsutrymme på 128 GB finnas. Det handlar med andra ord om ett flaggskepp av typiskt 2017-snitt. Om det räcker för att locka konsumenterna återstår att se, men Nokia onekligen ganska bråttom om man inte ska bli omkörd av nästa års toppmodeller. 

Annons

Ämnen