Annons

Blir tåligare

Nokia Lumia 620 får stänksäkert skydd

Nokias budgetlur Lumia 620 har fått ett nytt tillbehör: ett skal som både är tåligt för damm och vattenstänk. [Uppdaterad 14 mars: Korrigering av felaktig ip-klassning]

Publicerad Uppdaterad

Det var i december som Nokia lanserade billighetsluren Nokia Lumia 620. Då skrev Mobil.se bland annat att den nya Lumiamodellen skulle få skal i flera olika färger, så att man sedan kan byta utseende på telefonen om man vill det.

Nu följer Nokia upp Lumia 620-lanseringen med att släppa ett vattentåligt skal till telefonen. I praktiken uppfyller det nya tillbehöret kraven för IP54-klassning, och är därför tåligt för damm, samt ska klara av vattenstänk.

Det nya tåliga skalet till Nokia Lumia är tillverkad med insida av polykarbonat, och en utsida som är gjord TPSiV, vilket är ett slags ett flexibelt, gummerat material. Skalet kommer att säljas i färgen grå, och ha ett rekommenderat pris på motsvarande 210 kronor.

[Uppdaterad 14 mars] I en tidigare version av artikeln påstod vi att det nya skalet uppfyller IP57-klassning, vilket var felaktigt. 

Källa