Stor skärm på gång från HMD

Nokia-teaser beskriver enhet med ”megadisplay”

Hur stor ska en skärm vara för att den ska kallas för en ”megadisplay”? Ja, det återstår att se. Men att Nokia har en enhet på gång som man åtminstone själva anser lever upp till epitetet, ja det framgår med all önskvärd tydlighet.

Publicerad Uppdaterad

Det finns en ganska överhängande chans att det är Nokia 7.1 Plus som får den jätteskärm som HMD nu gjort lite mystisk reklam för i form av en så kallad teaserbild på Twitter. Enheten förväntas få en skärm på 6,18 tum, vilket onekligen är stort för att vara en Nokia-enhet, men som knappast mäter sig med de bjässar som Apple och Samsung släppt på senare tid. Iphone XS Max har till exempel en skärmstorlek på hela 6,5 tum medan Galaxy Note 9 har en skärm på 6,4 tum. Eller så har Nokia någonting helt nytt på gång, vilket dock får anses vara ett riktigt osannolikt långskott. 

Nu raderad

Bilden som låg uppe på Twitter en kort stund publicerades av Nokias indiska division och raderades senare, vilket skulle kunna vara en indikation på att det hela var ett misstag. I tweeten stod det att allt skulle avslöjas i sin helhet inom kort och dessutom hade man bifogat hashtaggarna #megalife och #gobiggerbetter. Det kan förstås också vara så att det handlar om en enhet som blir helt exklusiv för den indiska marknaden. Men vi sätter nog våra pengar på Nokia 7.1 Plus. 

Källa