S8 och Note 8 bekräftade av Samsung

Note lever?

Samsungs koreanska Note 7-kunder har erbjudits 50 procents rabatt om de köper en Galaxy S8 eller en Galaxy Note 8 nästa år.

Publicerad Uppdaterad

Efter alla problem som Samsung haft med årets upplaga av Note så var den allmänna uppfattningen att företaget kommer att begrava ”Note”-varumärket. Men ett koreanskt pressmeddelande från Samsung verkar visa på motsatsen. Företaget skriver att Note 7-kunder som byter in mobilen mot en Galaxy S7 eller en Galaxy S7 Edge kommer att få 50 procent rabatt om de köper en Galaxy S8 eller Galaxy Note 8 nästa år. Samsung nämner alltså de olanserade produkterna Note 8 och Galaxy S8 vid namn uttryckligen.

Nyhetsbyrån Reuters har frågat Samsung om erbjudandet även kommer att finnas i andra länder och fick svaret att det beror på ”situationen i respektive land”. 

Samtidigt har den sydkoreanska advokatfirman Harvest Law lämnat in en stämningsansökan mot Samsung. Enligt den så kräver 527 personer vardera en ersättning på 500000 sydkoreanska won (cirka 3920 kronor). Samsung har i dagsläget inte kommenterat stämningen.

Källa