Subtila förändringar gör stor skillnad

Nu blir Facebooks nyhetsflöde mer lättläst i mobilen

Facebooks nyhetsflöde ska bli mer lättnavigerat.

Facebook aviserar att man nu vidtar en rad åtgärder för att göra nyhetsflödet i appen lite mer överskådligt. Det handlar inte om någon jättelik omdesign, utan om smärre grafiska förändringar som ska göra stor skillnad.

Publicerad Uppdaterad

Möjligen har du inte reflekterat över saken, men att läsa nyhetsflödet på Facebook i mobilen kan upplevas som en lite plottrig upplevelse, speciellt om man inte har en större skärm. Den saken vill Facebook nu råda bot på och vidtar därför en rad åtgärder som ska ge en renare och mer överskådlig upplevelse på mobilskärmen. Till att börja med förändrar man utseendet på kommentarer till inlägg. Dels får de formen av chattbubblor, enligt samma princip som de flesta meddelande-appar är designade. Man gör det samtidigt enklare att se om en kommentar är ett svar till en specifik kommentar, eller om det är en allmän kommentar till inlägget. 

Bättre kontrast

Facebook kommer även att öka kontrasten i både text och färger på inlägg i nyhetsflödet och förhandslänkar kommer att göras större. Även reaktionssymbolerna kommer att bli enklare att välja än vad de är i dagsläget. Dessutom följer man den rådande trenden med att göra profilbilderna runda i stället för fyrkantiga. Notifieringsknappen kommer att bytas ut från dagens jordglob till en klocka, vilket också känns som en mer standardiserad typ av ikon i sammanhanget. Förändringarna rullas ut under de kommande veckorna. 

Källa