Att köpa nu

Nu finns Ipad Mini med Retinaskärm

Det sades från början att Ipad Mini med Retinaskärm skulle säljas under november och nu har Apple just öppnat försäljningen av plattan i sin svenska webbutik.

Publicerad Uppdaterad

Ipad Mini finns nu att köpa i Apples webbutik och för den som bestämmer sig idag så är leveranstiden angiven till mellan 5 och 10 dagar. Nya Ipad Mini med Retinaskärm kostar från 3 495 kronor för modellen med 16 GB och wifi medan den dyraste som har simkortplats och 128 GB i lagringsutrymme kostar 7395 kr. Alla modellerna har samma leveranstid, alltså de uppgivna 5-10 dagarna.

Till nyheterna i Ipad Mini med Retinaskärm hör förutom skärmen då även A7-chipet vi känner igen från Iphone 5S och från Ipad Air, något som ger enheten 64-bitars processorarkitektur. När det gäller uppkopplingen så har Ipad Mini med Retinaskärm precis som Iphone 5S det utökade frekvensstödet för 4G/LTE, vilket gör att den fungerar på alla svenska 4G-nät.

Ipad Mini med Retinaskärm lanserades den 22 oktober samtidigt som nya Ipad Air Mobil testat, men levereras alltså till kunder först nu. Den gamla versionen av Ipad Mini med lägre skärmupplösning och mer begränsat 4G-frekvensstöd säljs även framöver och då till ett pris från 2595 kr.