Får funktioner från Note 10 och S10 och kommer ikapp

Nu finns uppdatering för kameran i Samsung Galaxy Fold

En mjukvaruuppdatering har släppts till Samsung Galaxy Fold. Det ger telefonen samma kamerafunktioner som S10 nyligen fick och som introducerades i Galaxy Note 10.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har i år varit ovanligt hängivna med att låta innehavare av bolagets flaggskepp ta del av nya funktioner som introduceras. Nu kommer nya funktioner även precis släppta Galaxy Fold till del.

Uppdateringen som finns nu till Galaxy Fold och som vi installerat och testat innehåller förutom säkerhetsuppdateringar framförallt uppdateringar för kamerorna. För selfies har kameraappen nu fått ett nattläge som innebär att du kan ta selfies med lång slutartid. Så länge både du och kameran är helt stilla så ger det betydligt bättre bilder i sämre ljus.

Galaxy Fold får nu även ta del av de övriga uppdateringar som släpptes till S10-familjen nyligen. Det handlar om möjligheten att spela in videoklipp med effekt för oskarp bakgrund, du får funktionen AR-klotter som innebär att du kan rita i motivet och fästa det du ritar på ansikten eller fritt i omgivningen. På det här sättet kan du alltså röra dig runt det du ritat och filma det ur olika vinklar. Galaxy Fold kan även filma i superstadigt läge och du har en inbyggd videoredigerare i telefonens bildgalleri-app.

Uppdateringen är på cirka 700 MB och finns att ladda ner i telefonens Inställningsmeny under rubriken Programuppdatering.