Bekräftelse

Nu kan alla ansöka om Twitter-verifiering

Twitter meddelar att det nu finns en online-ansökan man kan fylla i om man vill ha ett officiellt bekräftat konto.

Publicerad Uppdaterad

Den lilla blå markeringen som vissa har på sitt Twitter-konton betyder att Twitter har verifierat att personen i fråga verkligen är den han eller hon utger sig för att vara. Vanligtvis är det offentliga personer som musiker, politiker, filmstjärnor och idrottare som har det. Men nu verkar Twitter vilja utöka antalet bekräftade konton. 

Företaget meddelar att det sätter upp ett online-formulär där det går att ansöka om att få sitt konto bekräftat. Tyngdpunkten verkar dock fortfarande ligga på offentliga personer, snarare en gemene man. 

”Vi vill göra det ännu lättare för folk att hitta kreatörer och påverkare på Twitter så det verkar vettigt för oss att låta folk ansöka om en verifikation. Vi hoppas att genom att öppna upp den här ansökningsprocessen så kommer det resultera i att fler personer hittar väldigt bra och högkvalitativa konton att följa, och för kreatörer och påverkare att anknyta till en bredare publik, säger Twitters Tina Bhatnagar, vice president of User Services, i företagets pressmeddelande. 

Twitter introducerade ”bekräftade konton” 2009. Idag finns närmare 187000 av dem. Bland de första som verifierades fanns @CDCgov, @NASAArmstrong, @KimKardashian, @Oprah, @MilwaukeePolice, @SF311 och skateboardlegendaren @TonyHawk. 

Källa