Elektroniskt ID

Nu kan du använda Freja eID för att hämta paket hos Postnord

Freja eID har nu accepterats av Postnord som legitimation för att hämta ut paket från deras ombud. Något som ska snabba upp hanteringen för Postnord.

Publicerad Uppdaterad

Näthandeln ökar alltjämt och därför är det många som behöver hämta ut paket från olika ombud, enligt dem själva hanterar Postnord runt 500 000 paket varje dag. För att kunna hämta ut dessa måste du i de flesta fall kunna identifiera dig med någon form av legitimation. Postnord meddelar nu att man kan använda Freja eID när man hämtar ut paket från deras ombud. 

Freja eID är ett alternativ till Mobilt BankID som inte är kopplat till någon bank, en app där du kan visa upp ungefär samma information som på ett vanligt ID-kort fast direkt i mobiltelefonen. Det finns även en QR-kod som kan skannas för att bekräfta identiteten på den som visar appen. Freja eID har runt 300 000 användare enligt dem själva och att dessa kan nu alltså använda sina telefoner för att hämta ut sina paket från Postnords ombud. 

Freja eID kan även användas för att lagra ett så kallad Covidpass, det vill säga ett bevis för att du vaccinerat dig, testat negativt eller haft sjukdomen.