Säljstart

Nu kan du förbeställa Sony Xperia 10 Mark II – Xperia 1 kommer senare

Sonys nya mellanklassmobil hamnar strax under 4000 kronor och nu kan du förbeställa ditt exemplar om du tillhör de som lockas av specarna.

Publicerad Uppdaterad

Den nyligen lanserade Sony Xperia 10 Mark II går nu att förbeställa i Sverige. Säljstarten är den 10 juni så vill du inte boka upp ett exemplar i förväg är det då du får ta dig till butiken för att skaffa dig en om du så skulle önska. 

Den nya Xperia 10 Mark II har en baksida i glas och prestandan har förbättrats mot föregångaren via till exempel ett Snapdragon 665, 4GB ram och 128 GB lagring. Den ska vara vattentät enligt IP68. Batteriet är nu på 3600 mAh. 

Kamerorna är ungefär samma som satt i den förra toppmodellen Xperia 1. Vilket innebär tre kameror med vidvinkelobjektiv, normalobjektiv och zoomobjektiv. Priset hamnar på 3990 kronor. 

Xperia 1 Mark II kommer först senare

Det verkliga flaggskeppet Xperia 1 Mark II kommer först senare i juni till Sverige. Det berättade operatören Tre när de presenterade sin utökade 5G-satsning som Sony-mobilen är en del av. I flera andra länder har förbokningar avSony Xperia 1 Mark II redan inletts. Det gäller Japan, USA och Nederländerna. I just Nederländerna har återförsäljaren Belsimpel satt prislappen till 1200 euro, motsvarande ungefär 12 000 svenska kronor. 

Källa