Nostalgi

Nu kommer Final Fantasy VII till mobilen

Square Enix släpper rollspelsklassikern till mobilt format inom kort.

Publicerad Uppdaterad

Square Enix har tuffat på långsamt under åren med nyversionerna av Final Fantasy-serien till mobilt format, alltid med stela kontroller och branschens kanske mest överprissatta titlar. Däremot har de tidigare pratat om att del sju och framåt i serien antagligen inte skulle ta sig till mobilen då de helt enkelt skulle bli allt för stora. Tydligen har de själva glömt den biten nu, då Final Fantasy VII kommer att släppas till Iphone och Ipad i sommar.

Något exakt datum eller pris har inte avslöjats, men vi förutsätter att Square knappast kommer att gå under deras standardpris på någonstans mellan 120 och 150 kronor för spelet, trots att alla andra nyversioner av spelet till andra format i stort sett aldrig kostat över hundralappen. Vi förutsätter att en Android-version är på väg även den, men någon info om det finns inte i dagsläget.

Final fantasy VII har uppnått en smått legendarisk status i rollspelsbranschen. Mycket för att det var en av de tidiga tunga titlarna till den första Playstation-konsolen och för att titeln genom rätt hård marknadsföring blev många västerlänningars första smakprov av japanska rollspel och allt vad det innebär (även om såväl vissa av de tidigare som senare delarna allmänt anses vara bättre spel överlag).