Lumia Amber på väg

Nu kommer Nokias uppdatering

Redan i början av maj gick Nokia ut och berättade om uppdateringen Nokia Lumia Amber till företagets telefoner med Windows Phone 8. Nu är uppdateringen klar för leverans.

Publicerad Uppdaterad

Uppdateringen dyker upp i telefonen när den finns tillgänglig och det ska ta mellan 15 och 30 minuter att slutföra den. FM-radio är förmodligen en av de mer efterlängtade funktionerna som blir tillgänglig i och med uppdateringen (utom till Lumia 620 som saknar FM-radio). Nokias viloskärm med en synlig klocka är också en del av uppdateringen, men denna funktion blir budgetmodellen Lumia 520 utan. Dessa funktioner kommer däremot till de andra telefonerna som väntar på uppdatering och det är Lumia 920, Lumia 820 och Lumia 720.

I uppdateringen ingår även förbättrade kamerafunktioner i form av bland annat bättre autofokus och bättre bilder i dåliga ljusförhållanden samt appen Nokia Smart Camera med en rad olika fotoeffekter som actionfoto, välja bästa bild och möjligheten att ta bort störande objekt i en bild du tagit.

När uppdateringen blir tillgänglig för just din telefon beror på vilken modell det handlar om och vilket land den är köpt i. För just Sverige ligger Lumia 920 först i kön där uppdateringen ska vara tillgänglig nu och näst på tur är Lumia 820. Du kan själv se listan över tillgänglighet på Nokias webbplats där man i detalj ka se hur uppdateringen blir tillgänglig land för land och modell för modell.