Annons

Android-bug

Ny Android-bugg får telefoner att låsas

En bugg har upptäckts av flera användare av främst Google Pixel-telefoner, men den verkar kunna påverka andra märken också.

Publicerad Uppdaterad

En ny bugg har dykt upp i Android som gör att telefoner låser sig. Den verkar främst drabba Googles Pixeltelefoner. Flera användare, och även en del testare, har rapporterat om att de upplevt problem den senaste tiden. Det som händer är att telefonen låser sig i olika situationer. Till exempel upplever vissa att telefonen låser sig om en app är igång medan skärmen är nedsläckt och man sedan försöker väcka den. I andra fall hänger sig telefonen och gränssnittet utan någon märkbar provokation. 

Det är inte någon specifik app som verkar ligga bakom heller, utan rapportörerna säger att det händer med olika appar. Problemet är dock inte helt isolerat till Pixel-telefonerna, utan även några användare av OnePlus och Xiaomi-telefoner har märkt av problemen. 

Samtliga verkar köra Android 10 eller en utvecklarversion av Android 11. Vad som ligger bakom problemet eller om det snart kommer något som avhjälper det verkar det inte vara någon som vet. 

Har du upplevt några liknande problem med din telefon?

Källa